Hei siellä

Kuninkaat ja kuningattaret

TAMALE - GHANA, LÄNSI-AFRIKA

Sheavoin valmistus on perinne, joka periytyy perheessämme sukupolvelta toiselle. Opimme äidiltämme ja isoäidiltämme perheen salaisuudet #sheavoin tekemisestä lapsena ja kannamme näitä salaisuuksia koko elämämme.

Jotkut meistä pitävät perheestäni, istuttavat ja korjaavat myös sheapähkinäpuita. Premium RAW SHEA BUTTER on siis tuoretta käsintehtyä joka päivä kylässämme Ghanassa – Länsi-Afrikassa.

Runsaasti vitamiineja

Sheavoi on A-, E- ja F-vitamiinia sisältävää ravintoa iholle. A- ja E-vitamiinit auttavat ihoa pitämään itsensä terveenä. Nämä vitamiinit ovat erityisen tärkeitä, kun kyse on ihon paranemisesta. A-, E- ja F-vitamiinit auttavat ehkäisemään ennenaikaisia ryppyjä ja kasvojen juonteita. F-vitamiini suojaa ihoa ja auttaa sen paranemisessa. Se rauhoittaa karheaa, kuivaa tai halkeilevaa ihoa ja auttaa pehmentämään kuivia tai vaurioituneita hiuksia.

Shea-pähkinä

Vaikka sheavoi ei ole lääke, se parantaa, suojaa ja hoitaa ihoa ja vartaloa. Täältä tulevat sheapähkinät. Kun TUORET sheapähkinät on kerätty, prosessi alkaa. Jos olisit juuri nyt perhekodissamme ja kuuntelit tarkasti prosessia, huomaat, että #Sheabutterilla on ääntä.

Sheavoin valmistus

Tulokset

Prosessi

Ensimmäinen prosessi PUHDAS, RAW #SheaButterin valmistuksessa on pähkinöiden pesu. Se pestään ja kuivataan sitten. Kun se on kuivunut, se sitten jauhetaan. Murskatut pähkinät paahdetaan ja sen jälkeen jäähdytetään ja jauhetaan uudelleen. Sitten se muunnetaan hienoksi tahnaksi ja vaivataan. Kun rasva on kerätty, se viedään seokseen kiehuvaksi ja öljyt tulevat ulos.

Tuntien jäähdytyksen jälkeen se muuttuu sheavoiksi. Tämä on lopputuote, joka laitetaan rakkaudella purkkeihin ja toimitetaan juuri teille #KingsandQueens!

Tämä on aito tapa luoda kultainen sheavoi ihollesi.

Usein kysyttyä
Kysymyksiä:

Mikä on sheavoi?

Sheavoita uutetaan vain Afrikan mantereelta löytyvän puun pähkinöistä. Sheavoi uutetaan Shea-Karite-puun pähkinöistä. Tämä puu alkaa tuottaa pähkinöitä vasta noin viidentoista vuoden kuluttua, ja ensimmäisen laadukkaan sadon saaminen tietystä puusta voi kestää jopa 30 vuotta. Tuottajat odottavat, että pähkinä sisältää suuren pitoisuuden poistamatonta rasvahappoa. Tämä ainutlaatuinen rasvahappo antaa sheavoille sen vertaansa vailla parantavia ominaisuuksia ja tekee siitä paljon halutumman kuin muut voitat, kuten kaakaovoi.

Vuosisatojen ajan sheavoita ovat tuottaneet ihmiset, jotka poimivat pähkinät, kuorivat ne, grillasivat ja sitten jauhavat ne.

Karite-pähkinöitä keitettiin vesialtaassa tuntikausia karitevoihin asti. Voi kaavittiin sitten kurpitsoihin ja sen annettiin palata pehmeäksi kiinteäksi olomuodoksi. Sheavoi on kiinteää huoneenlämmössä. Mutta yksi niistä asioista, jotka tekevät siitä niin mahtavan, on, että se nesteytyy kehon lämpötilan ympärillä. Nopea hiero kämmenelle ja se on nestemäistä. Tällä tavalla uutettua karitevoita kutsutaan puhdistamattomaksi karitevoiksi tai raaka sheavoiksi.

Koska sheavoi on täysin luonnollinen tuote, jokainen erä on hieman erilainen. Sheavoin ulkonäkö ja tuoksu vaihtelevat melkoisesti. On tärkeää pystyä kertomaan, mikä on hyvää sheavoita ja mikä ei, näistä luonnollisista vaihteluista huolimatta.

MITÄ SHEAVOIN TULISI HAJUA?

Premium Raw sheavoilla on erottuva pähkinäinen aromi, mutta se ei haise. Haiseva sheavoi on huonoa sheavoi.

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.