Hallå där

Kings & Queens

TAMALE – GHANA, VÄSTRA AFRIKA

Tillverkningen av sheasmör är en tradition som förs vidare genom vår familj från generation till generation. Vi lär oss våra familjehemligheter om hur man gör #sheabutter som barn av vår mamma och mormor och vi bär på dessa hemligheter hela livet.

En del av oss gillar min familj, planterar och skördar också sheanötträd. Så Premium RAW SHEA SMÖR är färskt handgjort varje dag i vår by som ligger i Ghana - Västafrika.

Rik på vitaminer

Sheasmör är mat för huden som innehåller vitamin A, E och F. Vitamin A och E hjälper huden att hålla sig frisk. Dessa vitaminer är särskilt viktiga när det gäller att hjälpa huden att läka. Vitamin A, E och F hjälper till att motverka för tidiga rynkor och ansiktslinjer. Vitamin F tjänar till att skydda huden och hjälpa den att läka. Den lugnar grov, torr eller sprucken hud och hjälper till att mjuka upp torrt eller skadat hår.

Sheanöten

Även om sheabut inte är medicin så läker det, skyddar och vårdar huden och kroppen. Det är härifrån våra sheanötter kommer. När FÄRSKA sheanötter har samlats in börjar processen. Om du var i vårt familjehus just nu och lyssnade noga på processen, kommer du att få reda på att #Sheabutter har ett ljud.

Tillverkning av sheasmör

Resultaten

Processen

Den första processen för att göra PURE, RAW #SheaButter är att tvätta nötterna. Det tvättas och torkas sedan. Efter att den har torkat, slås den sedan. De krossade nötterna rostas sedan och efteråt kyls de och mals sedan igen. Sedan vänds den till en fin pasta och knådas. Efter att fettet har samlats upp, tas det till föreningen för att koka och oljorna kommer ut.

Efter timmars kylning förvandlas det till sheasmör. Detta är den slutliga produkten som läggs i burkar med kärlek och nylevereras till dig #KingsandQueens!

Detta är det autentiska sättet vi skapar vårt Golden Shea Butter för din hud.

Vanliga frågor
Frågor:

Vad är sheasmör?

Sheasmör utvinns ur nötterna från ett träd som bara finns på den afrikanska kontinenten. Sheasmör utvinns från nötterna från Shea-Karitträdet. Detta träd börjar producera nötter först efter cirka femton år och det kan ta upp till 30 år att få den första kvalitetsgrödan från ett visst träd. Tillverkarna väntar på att nöten ska innehålla en hög koncentration av outtagbar fettsyra. Det är denna unika fettsyra som ger Sheasmör dess oöverträffade läkande egenskaper och gör det mycket mer eftertraktat än andra smör som kakaosmör.

I århundraden producerades Sheasmör av människor som skördade nötterna, skalade dem, grillade dem och sedan dunkade dem.

Karitenötterna kokades i ett kar med vatten i timmar tills sheasmöret. Smöret skulle sedan ösas upp i kalebasser och fick återgå till ett mjukt fast tillstånd. Sheasmör är fast vid rumstemperatur. Men en av de saker som gör det så bra är att det flyter runt kroppstemperaturen. En snabb gnugga i handflatan och det är en vätska. Sheasmör extraherat på detta sätt kallas oraffinerat sheasmör eller rått sheasmör.

Eftersom sheasmör är en helt naturlig produkt kommer varje batch att vara något annorlunda. Sheasmör kommer att variera ganska mycket i utseende och lukt. Det är viktigt att kunna säga vad som är bra sheasmör och vad som inte är det, trots dessa naturliga variationer.

HUR SKA SHEASMÖR LUKTAS?

Premium Raw sheabut har en distinkt nötaktig doft men den luktar inte. Illaluktande sheabut är dåligt sheabutter.

Fler vanliga frågor:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.