Hej

Konger & Dronninger

TAMALE - GHANA, VESTAFRIKA

Fremstillingen af sheasmør er en tradition, der går i arv gennem vores familie fra generation til generation. Vi lærer vores familiehemmeligheder om, hvordan man laver #sheabutter som barn, fra vores mor og bedstemor, og vi bærer disse hemmeligheder hele vores liv.

Nogle af os kan lide min familie, planter og høster også sheanøddetræer. Så Premium RAW SHEA SMØR er frisk håndlavet hver dag i vores landsby beliggende i Ghana - Vestafrika.

Rig på vitaminer

Sheasmør er mad til huden, der indeholder vitamin A, E og F. Vitamin A og E hjælper huden med at holde sig sund. Disse vitaminer er især vigtige, når det kommer til at hjælpe huden med at hele. Vitaminerne A, E og F hjælper med at afværge for tidlige rynker og linjer i ansigtet. F-vitamin tjener til at beskytte huden samt hjælpe den med at hele. Den beroliger ru, tør eller sprukken hud og hjælper med at blødgøre tørt eller beskadiget hår.

Shea nødden

Selvom sheabutter ikke er medicin, heler det, beskytter og plejer huden og kroppen. Det er her vores sheanødder kommer fra. Når FRISKE sheanødder er indsamlet, begynder processen. Hvis du var i vores familiehus lige nu og lyttede nøje til processen, vil du finde ud af, at #Sheabutter har en lyd.

Fremstilling af sheasmør

Resultaterne

Processen

Den første proces til at lave REN, RÅ #SheaButter er at vaske nødderne. Det vaskes og tørres derefter. Efter det er tørret, stødes det derefter. De knuste nødder ristes derefter, og bagefter afkøles de og males igen. Derefter vendes det i en fin pasta og æltes. Efter at fedtet er opsamlet, føres det til blandingen til kogning, og olierne kommer ud.

Efter timers afkøling bliver det til sheasmør. Dette er det endelige produkt, der placeres i krukker med kærlighed og frisk leveret til dig #KingsandQueens!

Dette er den autentiske måde, vi skaber vores Golden Shea Butter til din hud.

Ofte stillet
Spørgsmål:

Hvad er sheasmør?

Sheasmør udvindes af nødderne fra et træ, der kun findes på det afrikanske kontinent. Shea Butter udvindes af nødderne fra Shea-Karit træet. Dette træ begynder først at producere nødder efter omkring femten år, og det kan tage op til 30 år at få den første kvalitetsafgrøde fra et bestemt træ. Producenterne venter på, at nødden skal indeholde en høj koncentration af uaftagelig fedtsyre. Det er denne unikke fedtsyre, der giver Shea Butter dens uovertrufne helbredende egenskaber og gør den meget mere eftertragtet end andre smørsmør som kakaosmør.

I århundreder blev sheasmør produceret af folk, der høstede nødderne, afskallede dem, grillede dem og derefter bankede dem.

Karitenødderne blev kogt i et kar med vand i timevis indtil sheasmørret. Smørret ville derefter blive hældt op i græskar og fik lov at vende tilbage til en blød, fast tilstand. Sheasmør er fast ved stuetemperatur. Men en af de ting, der gør det så fantastisk, er, at det bliver flydende lige omkring kropstemperaturen. En hurtig gnidning i håndfladen, og det er en væske. Sheasmør udvundet på denne måde kaldes uraffineret sheasmør eller rå sheasmør.

Da Shea Butter er et helt naturligt produkt, vil hver batch være lidt anderledes. Sheasmør vil variere en del i udseende og lugt. Det er vigtigt at kunne fortælle, hvad der er godt sheasmør, og hvad der ikke er, på trods af disse naturlige variationer.

HVORDAN SKAL SHEA SMØR LUFTE?

Premium Raw sheabutter har en karakteristisk nøddeagtig aroma, men den lugter ikke. Ildelugtende sheabutter er dårlig sheabutter.

Flere ofte stillede spørgsmål:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.