Szia

Kings & Queens

TAMALE – GHANA, NYUGAT-AFRIKA

A shea vaj készítésének hagyománya családunkban generációról generációra száll. A #sheavaj készítésének családi titkait már gyerekként anyánktól és nagymamánktól tanuljuk meg, és ezeket a titkokat egész életünkben hordozzuk.

Néhányan szeretjük a családomat, shea diót is ültetünk és aratunk. Tehát a Prémium NYERS SHEA vaj minden nap frissen, kézzel készül a ghánai – Nyugat-Afrikában található falunkban.

Vitaminokban gazdag

A shea vaj A-, E- és F-vitamint tartalmazó táplálék a bőr számára. Az A- és E-vitamin segít a bőr egészségének megőrzésében. Ezek a vitaminok különösen fontosak a bőr gyógyulásának elősegítésében. Az A-, E- és F-vitamin segít a korai ráncok és arcvonalak eltüntetésében. Az F-vitamin védi a bőrt és segíti annak gyógyulását. Nyugtatja az érdes, száraz vagy repedezett bőrt, és segít puhítani a száraz vagy sérült hajat.

A Shea dió

Annak ellenére, hogy a sheavaj nem gyógyszer, gyógyít, védi és ápolja a bőrt és a testet. Innen származik a shea diónk. Amint a FRISS shea diót összegyűjtöttük, megkezdődik a folyamat. Ha most a családi házunkban járt, és figyelmesen hallgatta a folyamatot, akkor megtudhatja, hogy a #Sheavajnak hangja van.

Shea vaj készítése

Az eredmények

A folyamat

A TISZTA, NYERS #SheaButter készítésének első folyamata a dió megmosása. Megmossuk, majd szárítjuk. Miután megszáradt, áttörjük. A darált diót ezután megpirítjuk, majd lehűtjük, majd újra ledaráljuk. Ezután finom masszává forgatjuk és összegyúrjuk. Miután a zsírt összegyűjtöttük, a keverékbe feltesszük főni, és az olajok kijönnek.

Több órás hűtés után shea vaj lesz belőle. Ez a végtermék, amelyet szeretettel üvegekbe tesznek, és frissen szállítanak nektek #KingsandQueens!

Ez az autentikus módja annak, hogy a Golden Shea vajat az Ön bőréhez készítsük.

Gyakran Kérdezett
Kérdések:

Mi az a Shea vaj?

A shea vajat egy olyan fa diójából vonják ki, amely csak az afrikai kontinensen található. A shea vajat a Shea-Karite fa diójából nyerik ki. Ez a fa csak körülbelül tizenöt év elteltével kezdi a diótermesztést, és akár 30 évig is eltarthat, amíg egy adott fáról az első minőségi termést kapja. A termelők arra várnak, hogy a dió magas koncentrációban tartalmazzon eltávolíthatatlan zsírsavat. Ez az egyedülálló zsírsav adja a Shea vajnak páratlan gyógyító tulajdonságait, és sokkal keresettebbé teszi, mint más vajak, például a kakaóvaj.

A shea vajat évszázadokon keresztül olyan emberek termelték, akik betakarították a diót, meghámozták, grillezték, majd darálták.

A karite diót órákig főzték egy kád vízben a shea vajig. A vajat ezután tököt kell kikanalazni, és hagyni, hogy lágy szilárd állapotba kerüljön. A shea vaj szobahőmérsékleten szilárd. De az egyik dolog, amitől olyan nagyszerű, hogy testhőmérséklet körül cseppfolyósodik. Gyors dörzsölés a tenyerébe, és folyékony. Az így kivont shea vajat finomítatlan shea vajnak vagy nyers shea vajnak nevezik.

Mivel a Shea vaj teljesen természetes termék, minden tétel kissé eltérő lesz. A shea vaj megjelenése és illata meglehetősen változó. Fontos, hogy meg tudjuk mondani, mi a jó Shea vaj és mi nem, e természetes eltérések ellenére.

HOGY SZAGULJON A SHEA VAJ?

A Premium Raw sheavaj jellegzetes diós aromájú, de nincs szaga. A büdös sheavaj rossz sheavaj.

További gyakran ismételt kérdések:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.