bok tamo

Kraljevi i kraljice

TAMALE - GANA, ZAPADNA AFRIKA

Izrada Shea maslaca tradicija je koja se prenosi kroz našu obitelj s koljena na koljeno. Obiteljske tajne kako napraviti #sheabutter u djetinjstvu učimo od majke i bake i te tajne nosimo cijeli život.

Neki od nas vole moju obitelj, sade i beru stabla shea oraha. Dakle, Premium RAW SHEA BUTTER je svakodnevno svježe ručno rađen u našem selu koje se nalazi u Gani – Zapadna Afrika.

Bogata vitaminima

Shea maslac je hrana za kožu koja sadrži vitamine A, E i F. Vitamini A i E pomažu koži da ostane zdrava. Ovi vitamini su posebno važni kada je riječ o pomoći koži da zacijeli. Vitamini A, E i F pomažu u uklanjanju preranih bora i bora na licu. Vitamin F služi za zaštitu kože, kao i za njezino zacjeljivanje. Umiruje grubu, suhu ili ispucalu kožu i omekšava suhu ili oštećenu kosu.

Shea orah

Iako shea maslac nije lijek, liječi, štiti i njeguje kožu i tijelo. Odatle potječu naši shea orasi. Nakon što se sakupe SVJEŽI shea orasi, proces počinje. Ako ste upravo sada bili u našoj obiteljskoj kući i pomno slušali proces, saznat ćete da #Sheabutter ima zvuk.

Izrada karite maslaca

Rezultati

Postupak

Prvi proces u izradi ČISTOG, SIROVOG #SheaButtera je pranje orašastih plodova. Ispere se i zatim osuši. Nakon što se osuši, onda se tuče. Zdrobljeni orašasti plodovi se zatim prže i nakon toga se ohladi, a zatim ponovno melje. Zatim se pretvori u finu pastu i umijesi. Nakon što se sakupi mast, odvodi se u smjesu da prokuha i ulja izlaze.

Nakon nekoliko sati hlađenja pretvara se u shea maslac. Ovo je konačni proizvod koji se s ljubavlju stavlja u staklenke i svježe isporučen vama #KingsandQueens!

Ovo je autentičan način na koji stvaramo naš zlatni karite maslac za vašu kožu.

Često pitani
pitanja:

Što je shea maslac?

Shea maslac se dobiva iz orašastih plodova stabla koje se nalaze samo na afričkom kontinentu. Shea maslac se ekstrahira iz orašastih plodova stabla Shea-Karite. Ovo stablo počinje proizvoditi orašaste plodove tek nakon petnaestak godina, a može proći i do 30 godina da se dobije prvi kvalitetan urod s određenog stabla. Proizvođači čekaju da orašasti plodovi sadrže visoku koncentraciju neuklonjive masne kiseline. Upravo ta jedinstvena masna kiselina daje karite maslacu neusporedivu ljekovitost i čini ga mnogo traženijim od ostalih maslaca poput kakao maslaca.

Stoljećima su karite maslac proizvodili ljudi koji su brali orašaste plodove, ljuštili ih, pekli na žaru i potom tukli.

Karite orašasti plodovi su se kuhali u posudi s vodom satima do Shea maslaca. Maslac bi se zatim zagrabio u tikvice i pustio da se vrati u mekano čvrsto stanje. Shea maslac je čvrst na sobnoj temperaturi. Ali jedna od stvari koja ga čini tako sjajnim je to što se rastvara oko tjelesne temperature. Brzo trljanje u dlan i to je tekućina. Shea maslac ekstrahiran na ovaj način naziva se nerafinirani karite maslac ili sirovi karite maslac.

Budući da je karite maslac potpuno prirodan proizvod, svaka će se serija malo razlikovati. Shea maslac će se poprilično razlikovati po izgledu i mirisu. Važno je znati što je dobar karite maslac, a što nije, unatoč tim prirodnim varijacijama.

KAKO TREBA MIRISITI SHEA MASLAC?

Premium Raw sheabutter ima prepoznatljivu aromu orašastih plodova, ali nema miris. Smrdljivi sheabuter je loš sheabuter.

Češća pitanja:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.