Hallo daar

Koningen en koninginnen

TAMALE - GHANA, WEST-AFRIKA

Het maken van Shea Butter is een traditie die van generatie op generatie door onze familie wordt doorgegeven. We leren onze familiegeheimen over het maken van #sheaboter als kind van onze moeder en grootmoeder en we dragen deze geheimen ons hele leven mee..

Sommigen van ons houden van mijn familie, planten en oogsten ook shea-notenbomen. Dus Premium RAW SHEA BUTTER wordt elke dag vers handgemaakt in ons dorp in Ghana - West-Afrika.

Rijk aan vitamines

Shea Butter is voeding voor de huid met vitamine A, E en F. Vitamine A en E helpen de huid om zichzelf gezond te houden. Deze vitamines zijn vooral belangrijk als het erom gaat de huid te helpen genezen. Vitamine A, E en F helpen bij het voorkomen van voortijdige rimpels en gezichtslijnen. Vitamine F dient om de huid te beschermen en te helpen genezen. Het kalmeert de ruwe, droge of schrale huid en helpt droog of beschadigd haar te verzachten.

De Shea noot

Ook al is sheaboter geen medicijn, het geneest, beschermt en verzorgt de huid en het lichaam. Hier komen onze shea-noten vandaan. Zodra VERSE sheanoten zijn verzameld, begint het proces. Als je nu in ons familiehuis was en goed naar het proces luisterde, zul je ontdekken dat #Sheabutter een geluid heeft.

Sheaboter maken

De resultaten

Het proces

Het eerste proces bij het maken van PURE, RAW #SheaButter is het wassen van de noten. Het wordt gewassen en vervolgens gedroogd. Nadat het is gedroogd, wordt het gestampt. De geplette noten worden vervolgens geroosterd en daarna afgekoeld en opnieuw gemalen. Daarna wordt het omgezet in een fijne pasta en gekneed. Nadat het vet is verzameld, wordt het naar de compound gebracht om te koken en komen de oliën eruit.

Na uren afkoelen verandert het in Shea Butter. Dit is het eindproduct dat met liefde in potten wordt gedaan en vers bij u wordt afgeleverd #KingsandQueens!

Dit is de authentieke manier waarop we onze Golden Shea Butter voor je huid maken.

Vaak gevraagd
Vragen:

Wat is sheaboter?

Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van een boom die alleen op het Afrikaanse continent voorkomt. Shea Butter wordt gewonnen uit de noten van de Shea-Karite-boom. Deze boom begint pas na ongeveer vijftien jaar noten te produceren en het kan tot 30 jaar duren om de eerste kwaliteitsoogst van een bepaalde boom te krijgen. De producenten wachten tot de noot een hoge concentratie onverwijderbare vetzuren bevat. Het is dit unieke vetzuur dat Shea Butter zijn ongeëvenaarde helende eigenschappen geeft en het veel gewilder maakt dan andere boters zoals cacaoboter.

Eeuwenlang werd Shea Butter geproduceerd door mensen die de noten oogstten, ze pelden, roosterden en vervolgens stampten.

De kariténoten werden urenlang gekookt in een vat met water tot de Shea Butter. De boter zou dan worden opgeschept in kalebassen en mag terugkeren naar een zachte vaste toestand. Shea Butter is vast bij kamertemperatuur. Maar een van de dingen die het zo geweldig maakt, is dat het rond de lichaamstemperatuur vloeibaar wordt. Even in je handpalm wrijven en het is een vloeistof. Shea Butter die op deze manier wordt gewonnen, wordt ongeraffineerde Shea Butter of rauwe Shea Butter genoemd.

Omdat Shea Butter een volledig natuurlijk product is, zal elke batch iets anders zijn. Shea Butter zal nogal verschillen qua uiterlijk en geur. Het is belangrijk om te kunnen zien wat goede Shea Butter is en wat niet, ondanks deze natuurlijke variaties.

HOE MOET SHEABOTER RUIKEN?

Premium Raw sheaboter heeft een kenmerkend nootachtig aroma, maar het ruikt niet. Stinkende sheaboter is slechte sheaboter.

Meer veelgestelde vragen:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.