Zdravo

Kralji in kraljice

TAMALE - GANA, ZAHODNA AFRIKA

Izdelava karitejevega masla je tradicija, ki se v naši družini prenaša iz roda v rod. Družinske skrivnosti, kako narediti #karitejevo maslo kot otrok, se učimo od mame in babice in te skrivnosti nosimo vse življenje.

Nekateri od nas imajo radi svojo družino, sadijo in obirajo tudi drevesa karitejevih oreščkov. Tako je Premium SUROVO KARITEJEVO MASLO sveže ročno izdelano vsak dan v naši vasi v Gani – Zahodna Afrika.

Bogata z vitamini

Karitejevo maslo je hrana za kožo, ki vsebuje vitamine A, E in F. Vitamina A in E pomagata koži, da ostane zdrava. Ti vitamini so še posebej pomembni, ko gre za pomoč pri celjenju kože. Vitamini A, E in F pomagajo preprečiti prezgodnje gube in obrazne linije. Vitamin F služi za zaščito kože in pomaga pri njenem celjenju. Pomirja grobo, suho ali razpokano kožo in pomaga mehčati suhe ali poškodovane lase.

Shea orešček

Čeprav karitejevo maslo ni zdravilo, zdravi, ščiti in hrani kožo in telo. Od tod prihajajo naši karitejevi oreščki. Ko zberemo SVEŽE karitejeve oreščke, se postopek začne. Če ste bili trenutno v naši družinski hiši in ste pozorno poslušali proces, boste ugotovili, da ima #karitejevo maslo zvok.

Izdelava karitejevega masla

Rezultati

Postopek

Prvi postopek pri izdelavi ČISTega, SUROVEGA #SheaButterja je pranje oreščkov. Opere se in nato posuši. Ko se posuši, ga nato pretlačimo. Zdrobljene oreščke nato popečemo in nato ohladimo, nato pa ponovno zmeljemo. Nato ga spremenimo v fino pasto in pregnetemo. Ko se maščoba zbere, jo odpeljemo v mešanico, da zavre in olja pridejo ven.

Po urah hlajenja se spremeni v karitejevo maslo. To je končni izdelek, ki ga z ljubeznijo damo v kozarce in vam sveže dostavimo #KingsandQueens!

To je pristen način, kako ustvarimo naše zlato karitejevo maslo za vašo kožo.

Pogosto spraševani
vprašanja:

Kaj je karitejevo maslo?

Karitejevo maslo se pridobiva iz drevesnih oreščkov, ki jih najdemo le na afriški celini. Karitejevo maslo se pridobiva iz oreščkov drevesa karite. To drevo začne pridelovati oreščke šele po približno petnajstih letih in lahko traja do 30 let, da dobimo prvi kakovosten pridelek z določenega drevesa. Proizvajalci čakajo, da bo orešček vseboval visoko koncentracijo neodstranljive maščobne kisline. Prav ta edinstvena maščobna kislina daje karitejevemu maslu svoje neprimerljive zdravilne lastnosti in ga naredi veliko bolj iskanega kot druga masla, kot je kakavovo maslo.

Stoletja so karitejevo maslo proizvajali ljudje, ki so pobirali oreščke, jih oluščili, jih pekli na žaru in nato tolkali.

Karite oreščke so kuhali v kadi z vodo ure in ure do karitejevega masla. Maslo nato zgrabimo v buče in pustimo, da se vrne v mehko trdno stanje. Karitejevo maslo je pri sobni temperaturi trdno. Toda ena od stvari, zaradi katerih je tako odličen, je, da se utekočini ravno okoli telesne temperature. Hitro drgnite v dlan in je tekočina. Karitejevo maslo, pridobljeno na ta način, se imenuje nerafinirano karitejevo maslo ali surovo karitejevo maslo.

Ker je karitejevo maslo popolnoma naraven izdelek, bo vsaka serija nekoliko drugačna. Karitejevo maslo se bo po videzu in vonju precej razlikovalo. Pomembno je vedeti, kaj je dobro karitejevo maslo in kaj ne, kljub tem naravnim razlikam.

KAKO BI NAJ DIŠELO KARITEJEVO MASLO?

Premium Raw karitejevo maslo ima značilno aromo po oreščkih, vendar ne diši. Smrdljivo karitejevo maslo je slabo karitejevo maslo.

Več pogosto zastavljenih vprašanj:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.