Hej med #KingsandQueens:

Velkommen til Bolgatanga, hvor jeg blev født, og hjemsted for smukke naturlige elefantgræskurve.

Selvom kurve væves i de fleste afrikanske kulturer, respekteres kvaliteten og beherskelsen af dem, der er fremstillet i Ghana, godt. Derfor er Bolga-kurve også eftertragtede og forhandles til andre afrikanske lande.

Kurvevævning er en færdighed, der er gået igennem generationer gennem århundreder i landsbykulturer. Traditionelt blev kurve brugt til at sigte skallerne fra stødte guinea majs/hirse og fibrene fra det lokale alkoholiske bryg, Pito. De blev også brugt i traditionelle ceremonier, såsom bryllupper og begravelser til at bære gaver.

Kurvene er lavet af soltørret elefantgræs, som vokser i Afrikas tropiske græsarealer. Når græsset først er høstet, soltørret og skåret i ensartede længder, håndfarves det meste af græsset med traditionelle naturlige farvestoffer fremstillet af planter og mineraler for at opnå moderne farver. Farvning foretages i støbejerns- eller aluminiumskar, kogt over bål, og når først den ønskede nuance er opnået, soltørres græsset igen, inden det deles i to, på langs og vrides for at give styrke.

Vævning begynder ved bunden af kurven og kræver fysiske og matematiske færdigheder for at skabe en symmetrisk form med indviklede vævede mønstre, der matcher rundt om omkredsen. Under denne proces ser kurven ud som en echidna, med græstoppe, der stikker ud. Når det er færdigt, trimmes dette overskydende græs med et blad for at afsløre de smukke mønstre, der er vævet nedenunder. Det tager omkring tre dage at skabe en stor rund markedskurv.

De håndværkere, vi arbejder med, driver deres egne virksomheder. Nogle er landmænd og supplerer deres indkomst ved at lave kurve, mens andre er helt afhængige af vævning. At købe kurve fra håndværkerne er en kontinuerlig proces, som finder sted på markedsdage i fjerntliggende landsbyer som min.
Vi støtter håndværkere ved at købe deres produkter fra de indkøb, du foretager. Det betyder at støtte landsbyen, støtte traditionelle afrikanske teknikker.

KÆRLIGHED,
HAMAMAT

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.

Leave a Reply

error: Content is protected!