здраво

Кингс & Куеенс

ТАМАЛЕ - ГАНА, ЗАПАДНА АФРИКА

Прављење ши путера је традиција која се преноси кроз нашу породицу с генерације на генерацију. Породичне тајне како да направимо #шибутер у детињству учимо од мајке и баке и носимо те тајне целог живота.

Неки од нас воле моју породицу, саде и беру стабла ши ораха. Дакле, Премиум РАВ СХЕА БУТТЕР је свеже ручно прављен свакодневно у нашем селу које се налази у Гани – Западна Африка.

Богата витаминима

Схеа бутер је храна за кожу која садржи витамине А, Е и Ф. Витамини А и Е помажу кожи да остане здрава. Ови витамини су посебно важни када је реч о помоћи кожи да зарасте. Витамини А, Е и Ф помажу у уклањању превремених бора и линија лица. Витамин Ф служи за заштиту коже, као и за њено зарастање. Умирује грубу, суву или испуцалу кожу и помаже у омекшавању суве или оштећене косе.

Схеа орах

Иако шибутер није лек, он лечи, штити и храни кожу и тело. Одатле потичу наши ши ораси. Када се сакупе СВЕЖИ схеа ораси, процес почиње. Ако сте тренутно били у нашој породичној кући и пажљиво слушали процес, сазнаћете да #Схеабуттер има звук.

Прављење карите путера

Резултати

Процес

Први процес у прављењу ЧИСТОГ, РАВ #СхеаБуттер-а је прање орашастих плодова. Опере се, а затим осуши. Након што се осуши, онда се туче. Здробљени ораси се затим прже и потом се хладе, а затим поново мељу. Затим се претвори у фину пасту и умеси. Након што се сакупи маст, одводи се у једињење да се прокува и уља излазе.

Након неколико сати хлађења, претвара се у Схеа путер. Ово је финални производ који се с љубављу ставља у тегле и свеже испоручен вама #КингсандКуеенс!

Ово је аутентичан начин на који стварамо наш златни карите путер за вашу кожу.

Фрекуентли Аскед
питања:

Шта је схеа путер?

Схеа путер се добија из орашастих плодова дрвета који се налазе само на афричком континенту. Схеа путер се екстрахује из орашастих плодова стабла Схеа-Карите. Ово дрво почиње да производи орашасте плодове тек након петнаестак година и може проћи и до 30 година да се добије први квалитетан усев са одређеног дрвета. Произвођачи чекају да орах садржи високу концентрацију неуклоњиве масне киселине. Ова јединствена масна киселина даје Схеа путеру његова неупоредива лековита својства и чини га много траженијим од других путера попут какао путера.

Вековима су карите путер производили људи који су брали орашасте плодове, љуштили их, пекли на роштиљу, а затим их тукли.

Карите ораси су кувани у бачви воде сатима до Схеа путера. Маслац би се затим заграбио у тиквице и пустио да се врати у меко чврсто стање. Схеа путер је чврст на собној температури. Али једна од ствари која га чини тако сјајним је то што се раствара око телесне температуре. Брзо трљање у длан и то је течност. Схеа путер екстрахован на овај начин назива се нерафинисани Схеа путер или сирови Схеа путер.

Пошто је схеа путер потпуно природан производ, свака серија ће бити мало другачија. Схеа путер ће се прилично разликовати по изгледу и мирису. Важно је знати шта је добар ши путер, а шта није, упркос овим природним варијацијама.

КАКО ТРЕБА ДА МИРИШЕ ША ПУТЕР?

Премиум сирови шибутер има карактеристичну арому орашастих плодова, али не мирише. Смрдљиви шибутер је лош шибутер.

Још често постављана питања:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.