Здрасти

Крале и кралици

ТАМАЛЕ - ГАНА, ЗАПАДНА АФРИКА

Приготвянето на масло от ший е традиция, която се предава в нашето семейство от поколение на поколение. Научаваме семейните тайни за това как да приготвим #sheabutter като дете от нашите майка и баба и носим тези тайни през целия си живот.

Някои от нас харесват моето семейство, засаждат и събират дървета от орехи от ший. Така че Premium СУРОВО МАСЛО ОТ ША е прясно ръчно изработено всеки ден в нашето село, разположено в Гана – Западна Африка.

Богат на витамини

Маслото от ший е храна за кожата, съдържаща витамини A, E и F. Витамините A и E помагат на кожата да се поддържа здрава. Тези витамини са особено важни, когато става въпрос за подпомагане на заздравяването на кожата. Витамините A, E и F помагат за предотвратяване на преждевременни бръчки и линии по лицето. Витамин F служи за защита на кожата, както и за подпомагане на нейното заздравяване. Успокоява грубата, суха или напукана кожа и помага за омекотяване на суха или увредена коса.

Ядката Шей

Въпреки че маслото от ший не е лекарство, то лекува, защитава и подхранва кожата и тялото. От тук идват нашите ядки от ший. След като се съберат ПРЕСНИ ядки от ший, процесът започва. Ако сте били в нашата семейна къща в момента и сте слушали внимателно процеса, ще разберете, че #Sheabutter има звук.

Приготвяне на масло от ший

Резултатите

Процеса

Първият процес в приготвянето на PURE, RAW #SheaButter е измиването на ядките. Измива се и след това се подсушава. След като изсъхне, се начуква. След това натрошените ядки се изпичат и след това се охлаждат и след това отново се смилат. След това се превръща на фина паста и се омесва. След като се събере мазнината, тя се отвежда в сместа да се вари и маслата излизат.

След часове охлаждане се превръща в масло от ший. Това е крайният продукт, който е поставен в буркани с любов и току-що доставен до вас #KingsandQueens!

Това е автентичният начин, по който създаваме нашето Златно масло от ший за вашата кожа.

Често задавани
въпроси:

Какво е масло от ший?

Маслото от ший се извлича от ядките на дърво, което се среща само на континента Африка. Маслото от ший се извлича от ядките на дървото Shea-Karite. Това дърво започва да произвежда ядки едва след около петнадесет години и може да отнеме до 30 години, за да получи първата качествена реколта от определено дърво. Производителите чакат ядката да съдържа висока концентрация на неотстранима мастна киселина. Именно тази уникална мастна киселина придава на маслото от ший несравнимите му лечебни свойства и го прави много по-търсен от други масла като какаовото масло.

Векове наред маслото от ший се произвежда от хора, които събират ядките, обелват ги, пекат ги на скара и след това ги начукват.

Ядките от карите се варят в вана с вода в продължение на часове до маслото от ший. След това маслото се загребва в кратуни и се оставя да се върне в меко твърдо състояние. Маслото от ший е твърдо при стайна температура. Но едно от нещата, които го правят толкова страхотен, е, че се втечнява точно около телесната температура. Бързо разтриване в дланта на ръцете ви и е течност. Маслото от шеа, извлечено по този начин, се нарича нерафинирано масло от ший или сурово масло от ший.

Тъй като маслото от ший е изцяло натурален продукт, всяка партида ще бъде малко по-различна. Маслото от ший ще варира доста по външен вид и мирис. Важно е да можете да разберете кое е добро масло от ший и кое не, въпреки тези естествени вариации.

КАК ТРЯБВА ДА МИРИША МАСЛОТО ОТ ША?

Премиум суровото масло от ший има отличителен орехов аромат, но не мирише. Миризливото масло от ший е лошо масло от ший.

Още често задавани въпроси:

Sign Up to join our Village

Shop and preserve Africa’s Shea resource.